Malteški Dvori

Objekt 06

Oskrbovana stanovanja

za vse generacije

Na sončni  in mirni lokaciji v centru  kraja Polzela in  v neposredni bližini Doma starejših pripravljamo projekt izgradnje 20 oskrbovanih stanovanj.

Stanovanja bodo namenjena upokojencem in drugim starejšim osebam po 65. letu starosti. Predvsem tistim, ki potrebujejo delno pomoč in nego po potrebi , obenem pa lahko še samostojno bivajo oz aktivnim upokojencem, ki si želijo trajno zagotovini bivanje brez visokih vzdrževalnih stroškov za svoje nepremičnine.

Objekt varovanih stanovanj z etažnostjo K+P+3 , bo imel 20 stanovanjskih enot,  neto stanovanjski površin od 35 do 55 m2. Stanovanja bodo imela dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico, ločeno spalnico in kopalnico,  lože oz balkone, pritlična pa tudi  dostop do ograjenega atrija z zelenico.

Investitor bo ponujal stanovanja za prodajo ali oddajo (najem), pravtako pa bo nudil možnost posebne  pomoči pri prodaji lastnih nepremičnin in  financiranju nakupa varovanih stanovanj.

V najemniških stanovanjih bosta opremljeni kuhinja in kopalnica, ostale prostore pa si bodo opremili stanovalci sami. V vsakem stanovanju bo tudi priključek za kabelsko televizijo, telefon, internet ter naprava za klic v sili.

Glede na lokacijo, standard in opremljenost predstavljajo oskrbovana stanovanja v Polzeli nov in drugačen način bivanja starejših. Stanovanja bodo namreč zgrajena v neposredni bližini doma starejših, okolica objekta bo parkovno urejena, Pogoji bivanja bodo podobni kot v lastnem stanovanju, stanovalci bodo samostojni, imeli pa bodo tudi potrebno zasebnost.

V vsa stanovanja bo neoviran dostop za uporabnike z omejenimi zmožnostmi.

Objekt je namreč projektiran brez arhitektonskih ovir in bo imel dvigalo. V vsakem stanovanju bo nameščena tudi oprema, ki bo omogočala uporabnikom 24 urno direktno povezavo z dežurno zdravstveno službo.

Storitev osnovne in socialne oskrbe se bo izvajala v obliki pomoči na domu, ki jo organizira Občina Polzela. Izvajalec pa bo Dom Nine Pokorn Grmovje s katerim ima občina sklenjeno pogodbo o izvajanju pomoči na domu za svoje krajane.

Stanovanjski objekt z oskrbovanimi stanovanji se bo pričel graditi  predvidoma konec leta 2018 in bo zaključen do konca leta 2019.

Za več informacij se obrnite na

Kontaktirajte nas


MALTEŠKI DVORI d.o.o.

Kidričeva ulica 24
3000 Celje